ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR DEMİR TATLISI

Demir tatlısı

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Demir tatlısı tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Şerbeti için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Demir tatlısı Nasıl Yapılır

Hamuru için yumurta, yoğurt, un ve vanilyayı geniş bir karıştırma kabına alıp çatal yardımıyla çırpın. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp ocaktan alın. Derin bir kızartma tenceresinde Ayçiçeği yağını ısıtın. Dökme demir bir kalıbı yağın içine koyup iyice ısıtın. Isınan kalıbı hazırladığımız hamura batırıp hamurun yapışmasını sağlayın (Hamurun demir kalıbın üzerine çıkmamasına dikkat edin).Demir kalıbı kızgın yağa batırın ve hafif silkeleyerek hamuru yağa bırakmasını sağlayın. Her iki tarafını da kızardıktan sonra çıkarıp soğuk şerbetin içine atın. Hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Şerbeti çekince çıkarıp servis tabağına dizin. Ilık servis yapın.

Erzurum yöresine ait bu tatlının demir çubuğunu Erzurum’dan özel olarak alabileceğiniz gibi pastacılık malzemeleri satan mağazalarda da bulabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.