ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR CEVİZPARE

Cevizpare

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizpare tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 150 gr margarin
  • 3.5 su bardağı un
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Ceviz içi

Cevizpare Nasıl Yapılır

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. 3-4 dakika kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırın. Derin bir kapta oda ısısında yumuşatılmış margarine yumurtaları ilave edip kaşıkla karıştırırın. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Yağlı kağıt serili kenarları biraz yüksek fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ceviz içi yerleştirin. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine ılınan şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.