ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CEVİZLİ KAYISI TATLISI

Cevizli Kayısı Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Kayısı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr taze kayısı
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 100 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için

  • Ceviz içi
  • Kaymak

Cevizli Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Kayısıları kopmayacak şekilde boyuna ikiye açıp çekirdeklerini çıkarın. İçlerini cevizle doldurun. Bir tepsiye dizin. Üzerine küp doğranmış tereyağını ekleyin. Sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Kayısıları fırından çıkardıktan sonra üzerine şerbeti gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına alıp kayısıları 5 dakika daha pişirin. Üzerine ceviz içi serpin. Kaymak ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günlerde sunabileceğiniz nefis kayısı tatlısına göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!