Cevizli Kayısı Tatlısı

Cevizli Kayısı Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Cevizli Kayısı Tatlısı için

Malzemeler

  • 500 gr taze kayısı
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 100 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için

  • Ceviz içi
  • Kaymak
Cevizli Kayısı Tatlısı

Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Kayısıları kopmayacak şekilde boyuna ikiye açıp çekirdeklerini çıkarın. İçlerini cevizle doldurun. Bir tepsiye dizin. Üzerine küp doğranmış tereyağını ekleyin. Sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Kayısıları fırından çıkardıktan sonra üzerine şerbeti gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına alıp kayısıları 5 dakika daha pişirin. Üzerine ceviz içi serpin. Kaymak ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günlerde sunabileceğiniz nefis kayısı tatlısına göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo