ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR CEVİZLİ İSTİRİDYE TATLISI

Cevizli istiridye tatlısı

Cevizli istiridye tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli istiridye tatlısı tarifi için malzemeler

  • 125 g oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin 
  • 1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Cevizli istiridye tatlısı Nasıl Yapılır

@pukumutfakta
21.3 bin takipçi
Gözde İlter Kaya

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekiyor. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurun ve kurabiye büyüklüğünde bezeler yapıp üstlerine bastırın. Meyve bıçağı ile çizikler attıktan sonra elinizle bir ucunu hafif daraltın.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkar çıkmaz şerbetini gezdirin. Şerbeti tamamen çekip birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Şerbetli istiridye tatlısı için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.