Şerbetli İstiridye Tatlısı

Şerbetli İstiridye Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Şerbetli İstiridye Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 125 g tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik

Şerbeti için

  • 3 su bardak şeker
  • 2. 5 su bardağı soğuk su
  • 3~4 damla limon suyu

Üzeri için

  • İrmik
Şerbetli İstiridye Tatlısı

Nasıl Yapılır

Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Hamuru için, yumurta ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Kalan tüm malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edece şekilde yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bir kalıp yardımıyla istiridye şekli verin. Ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekinceye kadar bekletin. Ilık servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo