ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ İSTİRİDYE TATLISI

Şerbetli İstiridye Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şerbetli İstiridye Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 125 g tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik

Şerbeti için

  • 3 su bardak şeker
  • 2. 5 su bardağı soğuk su
  • 3~4 damla limon suyu

Üzeri için

  • İrmik

Şerbetli İstiridye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Hamuru için, yumurta ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Kalan tüm malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edece şekilde yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bir kalıp yardımıyla istiridye şekli verin. Ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekinceye kadar bekletin. Ilık servis yapın. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!