ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR BAL KABAKLI İRMİK TATLISI

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 11 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr haşlanmış bal kabağı

Tabanı için

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 70 gr tereyağı

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküviyi mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve iyice karıştırın. Dikdörtgen bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Süt, irmik ve şekeri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın ve mikserle 5 dakika çırpın. Karışımın yarısını bisküvi tabanının üzerine yayın ve derin dondurucuda bekletin. Bu arada bal kabağını mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Kalan karışıma ekleyerek karıştırıp en üste yayın. En az 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.