ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ AYVALI BAKLAVA

Ayvalı Baklava

Ayvalı baklava

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 20 hazır baklava yufkası
  • 250 g tereyağı 

İç harcı için

  • 6 ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 karanfil 

Şerbeti için

  • 6 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker

Ayvalı Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  • İç harcı için, soyup rendelediğiniz ayvaları bir tencereye alın. Toz şeker ve ezdiğiniz karanfili ilave edin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. 
  • Baklava yapacağınız tepsisinin tabanını erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. 10 baklava yufkasını aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Onuncu yufkanın üzerine ayvalı iç harcından yayın.  Kalan baklava yufkalarını da aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin ve ayvalı harcın üzerine yerleştirin.Kalan tereyağını da yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 4 Baklavayı fırından alın. Baklava sıcakken üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Baklavanın şerbeti iyice çekmesi için bir saat kadar dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!