Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13475 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4666 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8261 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Karışık Hoşaf
Zeytinli Poğaça
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patates Oturtma
Elmas Kurabiye
Haşhaşlı Poğaça
Limonlu Çatlak Kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Hacı Abdullah Lokantasından 5 Nefis Tarif
Safran Nedir, Faydaları Nelerdir?
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 16 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları için
Malzemeler
400 g tel kadayıf
200 g tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
400 g bütün Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
Nasıl Yapılır
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın.
Üzerini bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin.
Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkararak kağıt havlu üzerine dizin.
Şerbet için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Limon suyunu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
Portakal suyu ile tatlandırıp bütün Antep fıstıklarını ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
Şerbetli Antep fıstıklı karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis edin.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Tatlı Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Portakallı Revani
Şerbetli Tatlılar
35 Dakika
Bal Parmak Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Yalancı Baklava
Şerbetli Tatlılar
85 Dakika
Tırtıl Baklava
Şerbetli Tatlılar
25 Dakika
Baklava Hamuru
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Yulaf Pare
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.