Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14349 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1299 Tarif
Diyet
4406 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2363 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5408 Tarif
Salata ve Meze
1318 Tarif
Sos
472 Tarif
Tatlı
8968 Tarif
Yöresel
1997 Tarif
Popüler Tarifler
Domates Sosu
Yılbaşı Hindisi
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bibimbap
Ispanaklı Lazanya
Bircher müsli
Alman Brotchen Ekmekleri
Kazandibi
Kıymalı Patates Köftesi
Damak Çatlatan Piyaz Yapmanın 8 Altın Kuralı
Uçakta Tükettiğiniz Bu 10 Şey Yolculuğunuzu Kabusa Çevirebilir
İstiridye Mantarı Pişirme Yöntemleri
Tekrar Isıtınca Zehire Dönüşen 8 Masum Yiyecek
Yumurtalı Ekmek Yapmanın 10 Altın Kuralı
Doğum Yılınızın Son Rakamına Göre Hangi İçeceksiniz?
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları için
Malzemeler
400 g tel kadayıf
200 g tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
400 g bütün Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
Nasıl Yapılır
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın.
Üzerini bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin.
Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkararak kağıt havlu üzerine dizin.
Şerbet için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Limon suyunu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
Portakal suyu ile tatlandırıp bütün Antep fıstıklarını ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
Şerbetli Antep fıstıklı karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis edin.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Tatlı Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
25 Dakika
Yelpaze Baklava
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
40 Dakika
Tahinli Şekerpare
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Milföyden Baklava
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Süt Şerbetli Revani
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Portakallı Şekerpare
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
30 Dakika
Kahveli Un Helvası
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.