ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI KADAYIF TOPLARI

Antep Fıstıklı Kadayıf Topları

Antep fıstıklı kadayıf topları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Kadayıf Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g tel kadayıf
  • 200 g tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 400 g bütün Antep fıstığı

Antep Fıstıklı Kadayıf Topları Nasıl Yapılır?

  • Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın.
  • Üzerini bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. 
  • Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
  • Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkararak kağıt havlu üzerine dizin.
  • Şerbet için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Limon suyunu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
  • Portakal suyu ile tatlandırıp bütün Antep fıstıklarını ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
  • Şerbetli Antep fıstıklı karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!