Antep Fıstıklı Kadayıf Topları

Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları için

Malzemeler

  • 400 g tel kadayıf
  • 200 g tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 400 g bütün Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları

Nasıl Yapılır

  1. Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın.
  2. Üzerini bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. 
  3. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
  4. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 
  5. Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkararak kağıt havlu üzerine dizin.
  6. Şerbet için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Limon suyunu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
  7. Portakal suyu ile tatlandırıp bütün Antep fıstıklarını ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
  8. Şerbetli Antep fıstıklı karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo