ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ANTEP FISTIĞI TATLISI

Antep Fıstığı Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep Fıstığı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı Antep fıstığı
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı limon suyu

Üzeri için

  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

Antep Fıstığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Su ile şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın. Soğumaya bırakın. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Yumurtanın sarıları ile şekeri koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Tereyağını ilave edip iyice çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta tuz ile çırpın. Antep fıstığını mutfak robotunda çekin. Yumurta sarılı karışıma ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı cam bir kaba yayın. Fıstıklı yumurta sarılarını ve unu katı köpük haline getirdiğiniz yumurta aklarına ilave edin. Bezenin havasını kaçırmamak için bu işlemi kaşıkla çok dikkatli bir şekilde yapın. Karıştırma işlemi bitince yağladığınız cam kaba aktarın. Kaşığın tersiyle hafifçe yayıp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp dilimleyin. Soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.  

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!