Yaban Mersinli Şerit Pasta

Yaban Mersinli Şerit Pasta
14 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaban Mersinli Şerit Pasta için

Malzemeler

  • 8 büyük yumurta (Beyazları ve sarıları ayrılmış)
  • 140 g toz şeker
  • Ayrıca 20 g toz şeker (Yumurta akları için)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 80 g sade un
  • Bir tutam tuz
  • 1 küçük limonun ince rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yaban mersini püresi için:

  • 300 g yaban mersini (Krema için)
  • 40 g yaban mersini (Süslemek için)
  • 60 g toz şeker

Yaban mersini kreması için:

  • 85 g mısır şurubu
  • 120 g toz şeker
  • 1/2 vanilya çubuğunun tohumları
  • 4 büyük yumurta sarısı
  • 300 g tuzsuz tereyağı (Yumuşak)
Yaban Mersinli Şerit Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Fırınınızı önceden 200 dereceye ayarlayın. Çok derin olmayan 40x32 cm’lik bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serip kenara alın. Yumurta sarılarını bir karıştırma kabına alın. 140 g şekeri ve limon suyunu koyup yüksek hızda 3 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve tuzu çırpılmış yumurta sarılarına iki aşamada, karıştırarak ekleyin. Limon kabuklarını da ilave edip karıştırın ve kenara alın.
  2. Yumurta beyazlarını ayrı bir kasede mikser yardımıyla köpük kıvamında olana kadar çırpın. 20 g şekeri yavaşça ekleyerek katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Sonra yumurta beyazlarını üç aşamada yedirerek yavaşça unlu karışımla birleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sünger keki fırından çıkartıp 5 dakika kadar ılınmasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serpiştirin. Temiz bir mutfak havlusu üzerine ters çevirin. Yağlı kağıdı üzerinden alıp kenarlarını keserek düzleştirin ve kısa kenarından başlayıp havlu ile birlikte rulo sarın, 20-25 dakika soğumaya bırakın. Kısa kenar size dönük olacak şekilde 3 eşit parçaya bölün. Temiz bir mutfak havlusu örtün ve kenara alın.
  3. Püreyi hazırlamak için yaban mersinlerini ve şekeri sos tenceresine alıp kısık ateşte 4-5 dakika yumuşayana kadar pişirin. Blender kabına aktarıp püre haline gelmesi için blender ile çekin. Pürenin pürüzsüz olması için bir kasenin üzerine koyduğunuz ince bir süzgeçten geçirip kenara alın.
  4. Kremayı hazırlamak için mısır şurubunu, toz şekeri ve vanilya tohumlarını bir sos tenceresine koyun ve kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Bütün şeker eridiğinde tekrar karıştırın, ateşi orta dereceye yükseltin ve kabarcıklar oluşana kadar kaynatın. Tavayı ateşten alın ve tereyağını parça parça ekleyerek tamamen eriyene kadar karıştırın. Bu sırada yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla rengi açılana kadar çırpın. Yumurta sarılarına tereyağlı şurubu kasenin kenarından yavaşça dökün. Bütün şurup eklendiğinde mikserin hızını yükseğe artırın ve karışımı yaklaşık 5 dakika daha çırpmaya devam edin. 100 g yaban mersini püresini ekleyin ve orta hızda tamamen özdeşleşene kadar çırpıp bir süre dinlenmesi için buzdolabına alın.
  5. Pastayı oluşturmak için sünger kekin her bir şeridine spatula yardımıyla krema sürün.Şeritlerden birini alın ve kısa kenardan  başlayarak yuvarlayın. Yuvarlamanız bittiğinde sonunu, diğer bir parçanın başına yerleştirin ve yuvarlamaya devam edin. Son parçayla da aynı işlemi yapın ve silindir şeklinde bir pasta elde edin. Pastayı servis tabağına alın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını tamamen kaplayın. Kalan 50 g püreyi pastanın üzerine akıtın ve onun üzerine de süslemek için ayırdığınız yaban mersinlerini yerleştirin. En az 1 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo