ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTASI

Vişneli Kedidili Pastası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli Kedidili Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 çay bardağı + 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 350 gr kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 paket vişne jölesi
  • Toz Antep fıstığı

Vişneli Kedidili Pastası Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen pasta tarifleri arasında üst sıralarda. Bir tencereye un, toz şeker ve sütü alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp hemen vanilyaları ekleyin ve mikserle çırpıp soğutun. Karışımın içine teker teker yumurtaları ilave edin ve iyice çırpın. Köşeli bir kalıba kedidili bisküvileri bir sıra dizin. Üzerine kremanın yarısını yayın. Tekrar bir sıra kedidili bisküvi dizip kalan kremayı üzerine yayın. Üzerini tamamen vişnelerle kaplayıp jöleyi paketteki tarife göre hazırlayıp vişnelerin üzerine dökün. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerine toz Antep fıstığı serpip servis yapın.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz nefis portakallı ve çikolatalı kedidili pastası yalnızca bir tık uzağınızda.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:06:01

Cok pratik ve güzel bir tarif,en kisa zamanda deneyecegim....Ellerinize saglik...

Misafir12.10.2016 17:14:15

anladığım kadarıyla yumurtalar çiğ kalacak. tarifte bir tuhaflık var

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.