Matchalı Krep Pasta

Matchalı Krep Pasta
08 Haziran 2025

Farklı ve hafif tatlılar arayanlar için harika bir seçenek: matchalı krep pasta tarifi! İnce ince pişirilen matchalı kreplerin kat kat dizilmesi ve aralarına özenle hazırlanan kremanın sürülmesiyle ortaya çıkan bu pasta, çay saatlerinize zarif bir dokunuş katıyor. Üzerine yıldız uçlu sıkma torbasıyla sıkılmış çikolatalı ganaj ve hafifçe serpiştirilen pudra şekeriyle sunulan matchalı krep pasta tarifi, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir lezzet deneyimi vadediyor. Peki; matchalı krep pasta nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Kakaolu Krep tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon matchalı krep pasta kaç kaloridir?

Bir porsiyon matchalı krep pasta 300 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Matchalı Krep Pasta için

Malzemeler

Krep için:

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz matcha (yeşil çay tozu)
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

Krema için:

  • 400 ml soğuk krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 tatlı kaşığı toz matcha

Çikolatalı ganaj için:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 ml krema

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Matchalı Krep Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Un, matcha, şeker, vanilin ve tuzu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve sütü çırpın. Sıvı karışımı kuru malzemelere yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımı 15 dakika dinlendirin.
  2. Yapışmaz tavayı hafifçe yağlayın. Orta ateşte ince krepler pişirin. Her krepi yaklaşık 1-2 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. Soğuk kremayı pudra şekeri ve vanilin ile koyu kıvam alana dek mikserle çırpın. İsterseniz içine matcha tozu ekleyip karıştırın.
  4. Kremayı küçük bir sos tenceresinde ısıtın (kaynatmayın). Doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. Ilınınca, kıvam alması için biraz bekletin.
  5. İlk krebin üzerine ince bir kat krema sürün. Üzerine ikinci krep ve tekrar krema… Tüm krepler ve krema bitene kadar devam edin. 
  6. Çikolatalı ganajı yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine şık desenler çizerek sıkın.
  7. Üzerine hafifçe pudra şekeri serpiştirin.
  8. Matchalı krep pastayı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yanında yeşil çay veya jasmine çayı ile servis ederek, matchanın ferahlatıcı aromasıyla uyumlu hafif bir tatlı deneyimi yaratabilirsiniz.
  • Pastayı dilimlerken ince ve keskin bir bıçak kullanın, böylece katlar birbirinden güzel ayrılır ve dilimler temiz görünür.
  • Üzerini taze meyvelerle (örneğin: çilek, böğürtlen veya kivi dilimleri) süsleyerek renk ve tat zenginliği ekleyebilirsiniz.
  • Daha şık sunum için pastayı porsiyon tabaklarına aldıktan sonra üzerine bir tutam toz matcha serpebilir, minik yenilebilir çiçekler veya nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Krepleri çok ince açmaya çalışın ince krepler pasta katmanlarını daha hafif ve dengeli yapar, ayrıca daha güzel katman görünümü sağlar.
  • Krema mutlaka soğuk olmalı kremayı iyice soğutup koyu kıvam alana kadar çırpmak, pastanın katmanlarının tutması ve sarkmaması için çok önemli.
  • Matcha tozunun kalitesine dikkat edin taze ve kaliteli matcha tozu kullanmak hem renk hem de aroma açısından fark yaratır.
  • Ganajı ılıkken sıkma torbasına doldurun çok sıcak ganaj sıkma torbasından akar, çok soğuksa sert olur. Ilık ve akışkan kıvam ideal.
  • Pastayı mutlaka dinlendirin en az 3 saat buzdolabında bekletmek, krema ve kreplerin iyice kaynaşmasını sağlar ve dilimlerin daha düzgün kesilmesine yardımcı olur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo