ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KUMLU PASTA

Kumlu Pasta

Kumlu Pasta

Son günlerin en çok konuşulan tatlılarından kumlu pasta, çikolata severlerin favorisi oluyor. Yapılışı basit ama lezzeti mükemmel olan bu kakao bombasını yemeye doyamayacaksınız. Kumlu pasta yapılışını öğrendikten sonra sık sık bu popüler lezzeti tercih ederek misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Tadına bakar bakmaz çok seveceğiniz kumlu pasta ile ister ailenizi isterseniz misafirlerinizi kolayca etkileyebilirsiniz. Yapması kolay, lezzeti harika olan kumlu pasta ile çay saatlerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Kumlu pastanın tadına bakınca bir dilimle yetinmeyeceksiniz. Basit kek tarifinden yola çıkarak hazırlanan kumlu pastayı, evinizdeki malzemelerle rahatlıkla yapabilirsiniz. Süt, krema ve kakaolu bisküvilerle bambaşka bir lezzet haline gelen kumlu pastayı, servis etmeden önce 4-5 saat bekletmeniz gerektiğini önceden belirtelim. Kahveyle muhteşem bir ikili olan kumlu pasta, gösterişli görünüşüyle hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap eder. İşte kumlu pasta nasıl yapılır diye merak edenler için nefis kumlu pasta tarifi:


Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kumlu Pasta Tarifi İçin malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un (300 ml’lik bardak ile)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket (80 gr) çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • Vişne

Kumlu Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kumlu pasta yapmaya kekini hazırlayarak başlayın.
  • 3 yumurta ve bir bardak şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Bir taraftan karıştırmaya devam ederken diğer taraftan yağı ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Kumlu pastanın keki için gerekli olan kalan kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Kek karışımını önceden yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekinizi kontrol ederek, yaklaşık yarım saat pişirin.
  • Kek pişerken siz diğer taraftan kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  • Kremasını hazırlamaya süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencereye alarak başlayabilirsiniz.
  • Süt soğukken malzemeleri karıştırmaya başlayın. Sonrasında ocağın altını yakarak, karıştırmaya devam edin.
  • Kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin.
  • Koyulaşmaya başlayan karışımın üzerine kalan malzemeler olan tereyağı ile çikolatayı ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Tereyağ ve çikolata eriyene kadar durmadan karıştırmaya devam edin.
  • Pişen kekinizi fırından çıkarın ve biraz ılıklaşmasını bekleyin. Ilıklaşan keki 1 bardak süt ile ıslatın.
  • Sütle ıslattığınız kekin üzerine kremayı dökerek yayın.
  • Keki sütle ıslatıp, kremasını sürdükten sonra soğumasını bekleyin.
  • Kakaolu bisküvileri mutfak robotundan toz haline gelinceye kadar öğütün.
  • Toz halindeki bisküvileri kekin üzerine serpin.
  • Servis etmeden önce buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Pastanız dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Özel günlerde hazırlayabileceğiniz pratik pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Çikolata ve bisküvinin muhteşem uyumu ile sunulan nefis mozaik pasta tarifine mutlaka göz atın.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!