ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATA SOSLU SOĞUK PASTA

Çikolata soslu soğuk pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata soslu soğuk pasta tarifi için malzemeler

  • 50 gr badem içi
  • 50 gr fındık içi
  • 100 ml bal
  • 100 gr pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yumurta akı
  • 50 gr portakal kabuğu şekerlemesi
  • 420 ml krema
  • 100 gr bitter çikolata

Çikolata soslu soğuk pasta Nasıl Yapılır

Badem ve fındığı tavada yağsız olarak kavurun. Soğuduktan sonra mutfak robotunda ezerek ufalayın (havanda da ezebilirsiniz). Bal, pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı suyu küçük bir tencereye alıp 1 dakika karıştırarak ısıtın. Yumurta aklarını kuru bir cam kaseye alıp mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken ballı şurubu azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Yaklaşık 4 dakika çırpın. Fındık, badem ve ince kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesini ekleyip spatula ile karıştırın. 280 ml kremayı ekleyip spatula ile karıştırın. Derin dondurucuya dayanıklı 8 kasenin içini streç film ile kaplayın. Pasta malzemesini kaselere aktarın. Derin dondurucuda 4-5 saat bekletin. Kalan 140 ml kremayı küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Derin dondurucudan çıkardığınız pastayı kaseden ters çevirip servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sosu gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.