ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE

ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE

 Çikolata dolgulu kurabiye
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 8 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata dolgulu kurabiye tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3/4 su bardağı kakao
  • 3 su bardağı un

Çikolata sosu için:

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/3 su bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 340 g yoğunlaştırılmış süt

Üzeri için:

  • 1/4 su bardağı toz şeker
Çikolata dolgulu kurabiye Nasıl Yapılır

  • Ayçiçek yağı ve şekerleri çırpma kabına alarak mikser yardımı ile çırpın. Yumurtaları, vanilya özünü ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz, karbonat ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Unu ilave ederek karışımı iyice çırpın.
  • Çikolata sosu için tereyağı, kakao, vanilya özü, toz şeker ve yoğunlaştırılmış sütü pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar, yaklaşık 2-3 dakika blender’dan geçirin ve bir kenara alın.
  • Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçanın içine yarım tatlı kaşığı çikolata sosu dökün ve kapatıp yuvarlayın.
  • Toz şekeri yayvan bir kaba alın. Kurabiyelerin her birini toz şekere batırıp tekrar yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-8 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!