Ricottalı Armut

Ricottalı Armut
18 Eylül 2020

Kemik erimesine iyi gelen armut, düşük kalorisiyle birçok tarifte kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, ricottalı armut nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ricottalı Armut için

Malzemeler

  • 6 adet armut
  • 30 g bitter çikolata
  • 150 g ricotta peyniri veya lor peyniri
  • 110 g toz şeker
  • 50 g kedi dili bisküvisi
  • 1 acıbadem kurabiyesi
  • 1 portakal
  • İri taneli toz şeker
  • Tereyağı
  • Ayıklanmış Antep fıstığı
  • Dolmalık fıstık
Ricottalı Armut

Nasıl Yapılır

  1. Portakal kabuğunu 5 mm kalınlığında jülyen doğrayın ve suyunu 2- 3 kere değiştirerek kaynatın. Kaynadıktan sonra süzüp 150 ml su ve 70 g toz şeker ile 2-3 dakika daha kaynatın.
  2. Portakal şurubunu ılıtın ve süzdükten sonra ayrı bir kaba alın. 40 g portakal kabuğunu küp şeklinde kesin. Şuruba 40 g toz şeker ilave edin.
  3. Dolgu için derin bir kabın içinde ricotta peynirini, pudra şekeri, parçalara ayrılmış çikolata, ufalanmış acı badem ve kedi dili bisküvisi, önceden doğranmış portakal kabuğu ile karıştırın.
  4. Armutları alaca soyup alt kısımlarını düzleştirmek için bıçak ile kesin. Armutların çekirdeklerini çıkartıp ortasını oyduktan sonra ricotta peynirli dolguyla doldurun.
  5. Üzerine iri taneli toz şeker serpin. Tereyağı sürdüğünüz yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine armutları dizin.
  6. Daha sonra şurubun yarısını ekleyip toz şeker serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  7. Dolmalık fıstık, Antep fıstığı, portakal kabuğu ve şurubu ile süsleyebilirsiniz.
  8. Dilerseniz ricottalı armudu, şeftalili dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ricottalı Armut Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1.  Tarife başlarken portakal kabuklarının suyunu mutlaka değiştirin. Bu sayede acı tadının gitmesini sağlayabilirsiniz.
  2. Portakal yerine mandalina veya çilek şurubu kullanarak aromasını değiştirebilirsiniz.
  3. Toz şeker yerine pudra şekeri kullanacaksanız, ölçüsünü azaltabilirsiniz. Dilerseniz esmer şeker de kullanabilirsiniz.
  4. Kullanacağınız meyvelerin tadına bakın. Taze ve olgun olduklarından emin olun.

1 Porsiyon Ricottalı Armut Kaç Kaloridir?

Yumuşak bir şekilde sunulan ricottalı armudun bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Şeker ve kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

Çay sohbetlerinde ve akşam yemeklerinden sonra sunulan meyveli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kolayca hazırlayabileceğiniz elmalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.


Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo