ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PAPANAŞİ

Papanaşi

Papanaşi

Moldova ve Romen mutfaklarına özgü bir tatlı olan papanaşi, meyveli bir tatlıdır. Hazırlanan hamur kızartma veya haşlama usulüyle pişirilir. İsteğe göre hamurun içi peynir ile doldurulabilir. Üstü yuvarlak hamur parçası ile süslenen papanaşi, ekşi meyvelerle tatlandırılır. Üzerinde ekşi krema ve ekşi meyveler kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, sofraların yıldızı olacak papanaşi yapımına geçebiliriz.

Farklı kültürlerin en lezzetli tatlılarını kendi ellerinizle hazırlamak istiyorsanız, Yeni Zelanda-Avustralya mutfağından dünyaya yayılan meyveli pavlova tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Papanaşi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 250 gram peynir (inek peyniri)
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 150 gram un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Ekşi Krema
  • Vişne
  • Böğürtlen
  • Yaban mersin

Papanaşi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kap içerisine şeker, kabartma tozu ve peyniri alıp karıştırın.
  • Üzerine yumurta, vanilya, un ve irmiği ekleyin. Tüm malzemeleri mikserle karıştırın.
  • Hamur çok yapışkan olursa, üzerine un ilave edebilirsiniz.
  • Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde streç ile örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
  • Dinlenmiş hamuru alın ve küçük parçalar kopartın. Parçaları elinizle yuvarlayarak şekil verin ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur açın.
  • Hamurları hazırladıktan sonra tavaya yağ ekleyin ve kızdırın. Hamurların iki tarafını da yağda kızartın.
  • Tatlının üzerine koymak için küçük hamur topları hazırlayın ve kızartın.
  • Kızarttığınız hamurları büyük servis tabağına alın ve üzerine ekşi krema dökün.
  • Küçük hamur toplarını, kremanın üzerine yerleştirin. Üst kısmını vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyin. Afiyet olsun.

Papanaşi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurları hazırlarken ilk olarak küçük topları kızartın.
  • Kızarttığınız hamurları kağıt havlu üzerine alın ve yağın süzülmesini bekleyin.
  • Tarifte sos yerine vişne reçeli de kullanabilirsiniz.
  • Papanaşi tatlısının en önemli özelliği kullanılan krema ve meyvelerin ekşi olmasıdır. Bu nedenle yaban mersini yerine böğürtlen ve frambuaz gibi meyveler de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!