ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KOKO KURABİYELİ KAYISI TATLISI

Koko Kurabiyeli Kayısı Tatlısı

Koko kurabiyeli kayısı tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Koko Kurabiyeli Kayısı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 kayısı 
  • 8 yemek kaşığı esmer şeker 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı  
  • 1 çubuk tarçın  
  • 1 çubuk vanilya 

Hindistan cevizli kurabiye için

  • 3 yumurta akı  
  • Yarım su bardağından biraz daha fazla toz şeker  
  • 2.5 su bardağı Hindistan cevizi  
  • 1 paket vanilya 

Üzeri için

  • Kaymak  
  • Yulaflı bisküvi

Koko Kurabiyeli Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp yarım ay doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak esmer şeker ve tereyağı ile soteleyin. Tereyağı eriyince çubuk tarçın ve çubuk vanilyayı ekleyin. Kayısılar yumuşayınca ocaktan alın.
  • Hindistan cevizli kurabiye için yumurta akı ve toz şekeri bir yoğurma kabına alarak mikser yardımı ile kar gibi olana kadar çırpın. Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine iki yemek kaşığı yardımıyla aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirip soğumaya bırakın.Kayısıları servis tabaklarına paylaştırın.
  • Üzerlerine birer Hindistan cevizli kurabiye, birer kaşık kaymak ve toz haline getirdiğiniz yulaflı bisküviden serpip ılık servis yapın.

Dilerseniz, pratik kayısı tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!