ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FIRINDA PEYNİR KREMALI ARMUT

Fırında Peynir Kremalı Armut

Fırında peynir kremalı armut

Fırında peynir kremalı armut tatlısına bayılacaksınız! Krema, mascarpone peyniri ve pudra şekeri ile tatlandırılan bu tatlı, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Kullanılacak armutların tatlı olmasına dikkat edin.

Daha fazlası için armutlu tatlılar sayfamıza göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Peynir Kremalı Armut Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet armut
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Küp şeklinde doğranmış)
  • 1 su bardağı mascarpone peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı fıstık (Kıyılmış)
  • 3-4 dal taze kekik

Fırında Peynir Kremalı Armut Nasıl Yapılır?

  • Armutları dikey olarak ortadan ikiye kesin. Bir kaşık yardımıyla çekirdek yuvalarını çıkarın.
  • Armutları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve ortalarına birer küp tereyağı koyup bal gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında armutlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Bu arada kremayı pudra şekeriyle birlikte mikserle kabarana kadar çırpın. Vanilya özütü ve mascarpone peynirini ekleyip spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
  • Armutları fırından çıkarın ve 5-10 dakika soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına aktarın. Üzerlerini mascarpone kreması ile doldurup biraz daha bal gezdirin. Taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!