Fındıklı Muz Kızartması

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Fındıklı Muz Kızartması Tarifi İçin malzemeler
- 2 muz
- 1 su bardağı un
- 1 kahve fincanı ince çekilmiş fındık içi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 50 gr tereyağı
- Taze çekilmiş karabiber
Fındıklı Muz Kızartması Nasıl Yapılır?
Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden...
Hamur yoğurma kabında elenmiş un, kabartma tozu ve fındık içini harmanlayın. Azar azar su ilave ederek sıvı bir hamur elde edin.
Muzları üç eşit parçaya kesip sırasıyla nişastaya ve sıvı hamura bulayın. Tereyağını bir tavada ısıtıp muzları kızartın. Servis tabağına alıp isteğe göre taze çekilmiş karabiber, krema yada bal ile servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz, sos ile süsleyebileceğiniz muz kızartması tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR