ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FINDIKLI MUZ KIZARTMASI

Fındıklı Muz Kızartması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Muz Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 2 muz
  • 1 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı ince çekilmiş fındık içi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 50 gr tereyağı 
  • Taze çekilmiş karabiber

Fındıklı Muz Kızartması Nasıl Yapılır?

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden...

Hamur yoğurma kabında elenmiş un, kabartma tozu ve fındık içini harmanlayın. Azar azar su ilave ederek sıvı bir hamur elde edin.

Muzları üç eşit parçaya kesip sırasıyla nişastaya ve sıvı hamura bulayın. Tereyağını bir tavada ısıtıp muzları kızartın. Servis tabağına alıp isteğe göre taze çekilmiş karabiber, krema yada bal ile servis yapabilirsiniz.

Dilerseniz, sos ile süsleyebileceğiniz muz kızartması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!