ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI SUFLE

Elmalı Sufle

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Sufle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 8 elma
  • 5 yumurtanın akı
  • 1 çorba kaşığı portakal likörü

Üzeri için

  • 1/4 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı kaymak
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı

Elmalı Sufle Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Elmaları temizleyip ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyip elmaların içlerinin yarısını oyun. Oyup çıkardığınız içleri bir tencereye alıp kapağı kapalı olarak beş dakika pişirin. 2 su bardağı tozşekeri ekleyip püre haline gelene kadar karıştırarak ve suyunu çekene kadar pişirin.

Yumurta aklarını bir kaba alıp çırpın. Yumurta aklarını bir çorba kaşığı portakal likörüyle birlikte elma püresine ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

Elmaları yağlanmış fırın tepsisine dizip püreyi içlerine paylaştırın. 1/4 su bardağı tozşekeri elmaların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika pişirin.

Suflelerin üzerine kaymağı ve antepfıstığını paylaştırıp servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!