ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ELMALI GÜLLER

ELMALI GÜLLER

Elmalı güller
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı güller tarifi için malzemeler
  • 1 paket milföy
  • 3 kırmızı elma
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı gül reçeli (Dilediğiniz başka reçeli de kullanabilirsiniz)
  • Pudra şekeri
Elmalı güller Nasıl Yapılır

  • Elmaları ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin. Ardından ince ince yarım ay s¸eklinde dilimleyin. Kasenin içine 1 bardak kadar su koyun ve içine yarım limonu sıkın.
  • Doğradığınız elma dilimlerini mikrodalgada 3 dakika tutun (Mikrodalga fırınınız yoksa küçük bir tencerede az miktar su ile de haşlayabilirsiniz). Ardından elma dilimlerini süzgece alarak süzün.
  • Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin ve içine gül reçeli sürün. Elmaları milföyün içine yan yana yerleştirin. Hamuru ikiye katlar gibi elmaların üzerine doğru katlayın ve birlikte sağdan sola yuvarlayın.
  • Yağladığınız muffin tepsisine ya da muffin kalıplarına döndürerek, gül şekli alacak şekilde yerleştirin. Elmalar ve hamurunuz bitene kadar aynı is¸lemi uygulayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkıp soğuyunca, üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!