ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI GÜLLER

Elmalı Güller

Elmalı güller

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Güller Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 3 kırmızı elma
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı gül reçeli (Dilediğiniz başka reçeli de kullanabilirsiniz)
  • Pudra şekeri

Elmalı Güller Nasıl Yapılır?

  • Elmaları ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin. Ardından ince ince yarım ay s¸eklinde dilimleyin. Kasenin içine 1 bardak kadar su koyun ve içine yarım limonu sıkın.
  • Doğradığınız elma dilimlerini mikrodalgada 3 dakika tutun (Mikrodalga fırınınız yoksa küçük bir tencerede az miktar su ile de haşlayabilirsiniz). Ardından elma dilimlerini süzgece alarak süzün.
  • Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin ve içine gül reçeli sürün. Elmaları milföyün içine yan yana yerleştirin. Hamuru ikiye katlar gibi elmaların üzerine doğru katlayın ve birlikte sağdan sola yuvarlayın.
  • Yağladığınız muffin tepsisine ya da muffin kalıplarına döndürerek, gül şekli alacak şekilde yerleştirin. Elmalar ve hamurunuz bitene kadar aynı is¸lemi uygulayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkıp soğuyunca, üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!