ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ÇİLEKLİ İRMİK HELVASI

Çilekli irmik helvası

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli irmik helvası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı taze çilek suyu
  • 1 su bardağı tozşeke
  • 1 buçuk çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya

Kek hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 çorba kaşığı kakao

Süslemek için

  • Çikolata sosu

Çilekli irmik helvası Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz çilekli
irmik helvasında.

Kek için yumurta ve tozşekerini mikserle iyice çırpın. Sıvıyağını ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Un, kabartma
tozu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.

İrmikli tatlı için süt, taze çilek suyu, vanilya ve irmiği çırpıp bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak
üzeri göz göz olana kadar pişirin.

Servis kasesi ya da şekilli kek kalıbının tabanını kek parçaları ile elinizle bastırarak şekil verin. Üzerine irmikli
tatlıyı yayın. Buzdolabına alıp 2-3 saat bekletin. Çikolata sosunu gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.