ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATALI, KAYISILI BROWNİE

Beyaz Çikolatalı, Kayısılı Brownie

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Beyaz Çikolatalı, Kayısılı Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 75 gr tereyağı
  • 300 gr beyaz çikolata
  • 3 yumurta
  • 90 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 300 gr kayısı
  • 1 portakalın kabuğu
  • 200 gr un
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu

Beyaz Çikolatalı, Kayısılı Brownie Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve beyaz çikolatayı küçük küpler şeklinde kesin. Cam kase içine alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Arada tahta kaşıkla karıştırarak erimeyi hızlandırın. Yumurtaları, pudra şekeri, un ve vanilyayı hamur çırpma kabına alıp çırpın. Küp doğranmış kayısı, portakal kabuğu ve suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Tereyağlı beyaz çikolata karışımını da azar azar ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serili 28X20 ebatlarında tepsiye aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğutup kare şeklinde kesip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!