ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ZENCEFİLLİ VE KARAMELLİ KEK

Zencefilli Ve Karamelli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Ve Karamelli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1.5 su bardağı un
  • 100 ml eritilmiş tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • Yarım su bardağı krema
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Zencefilli Ve Karamelli Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri çukur bir kapta mikser ile 7-8 dakika çırpın. Pekmez ve balı da ekleyip çırpmaya devam edin. Taze zencefili ilave edin. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Son olarak elediğiniz unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ilave edip karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına malzemeyi aktarın. Soğuk fırına verin. 160 derecede 45-50 dakika pişirin. Karamel sos için şekeri yüzeyi yapışmaz bir tencereye alın. Rengi karamel olunca tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı da ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Ilınınca soğuyan kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!