ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ VE HAŞHAŞ TOHUMLU KEK

Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 tutam tuz
  • 110 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 yumurta

Üzeri için

  • 1/3 su bardağı file badem

Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet kek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Yaban mersinlerini tabağa alıp üzerine bolca un serpiştirerek bulayın. Bir kasede un, şekerin yarısı, kabartma tozu, haşhaş tohumu ve tuzu harmanlayın. Geniş bir kasede yumuşatılmış tereyağı, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un karışımını ilave ederek karıştırın.

Son olarak una bulanmış yabanmersinlerini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Harcı, yağlanmış baton kek kalıbına aktarın. Üzerine file badem serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!