Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 yumurta
  • 1/4 su bardağı fındık yağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın.

Ayrı bir kapta tereyağı, şeker, krema ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede tamamen karışmasına dikkat edin.

Fındık yağı, vanilya ve limon suyunu ilave edin. Unlu karışımı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın. Yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına kek harcını aktarın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo