ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LİMONLU VE HAŞHAŞ TOHUMLU KEK

Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 yumurta
  • 1/4 su bardağı fındık yağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın.

Ayrı bir kapta tereyağı, şeker, krema ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede tamamen karışmasına dikkat edin.

Fındık yağı, vanilya ve limon suyunu ilave edin. Unlu karışımı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın. Yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına kek harcını aktarın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!