ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KLASİK PANKEK

Klasik Pankek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Klasik Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 30 gr tereyağı
  • 300 ml süt
  • 2 yumurta

Klasik Pankek Nasıl Yapılır?


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Un, kabartma tozu ve tozşekeri bir kâseye alıp harmanlayın. Tereyağını eritin. Ocaktan alıp ılıtın. Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın. Unlu karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.

Teflon tavaya fırçayla sıvıyağ sürüp hafifçe kızdırın. Sıvı hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavanın alabileceği sayıda çay tabağı büyüklüğünde dökün. ‹ki taraflı pişirip her seferinde tavaya sıvıyağ gezdirin ve tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın.

Pankekleri spatulayla tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın. Bal, reçel, marmelat, dileğiniz bir tatlı sos ve mevsim meyveleriyle birlikte servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!