ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KİNOALI KEKLER

Kinoalı Kekler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kinoalı Kekler Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı kırmızı kinoa
  • 4 büyük yumurta (hafifçe çırpılmış)
  • 1 su bardağı konserve siyah fasulye
  • 50 gr süzme peynir
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/4 su bardağı kıyılmıştaze soğan
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı rendelenmiş otlu Van peyniri
  • 500 gr küp doğranmış ve pişirilmiş domates
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 küçük jalapenobiberi
  • 1/4 su bardağı doğranmış taze kişniş
  • 1 avokado

Kinoalı Kekler Nasıl Yapılır?

Fırını 190 derecede ısıtın. 12 muffin kalıbının içine fırçayla yağ sürün. Suyu tencerede kaynatın. Kinoayı ekleyin. Ocağı kısıp tavanın kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Pişen kinoayı büyük bir kaseye alın ve soğuması için bekletin. Yumurta, siyah fasulye, süzme peynir, taze soğan, un, kabartma tozu ve 1/4 çay kaşığı tuzu kinoaya ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine birer yemek kaşığı peynir serpin. Kekleri üzerleri pembeleşinceye kadar 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika soğuması için bekletin. Muffinleri kalıplarından çıkarın. Domates, sarımsak, jalapeno biberi ve bir tutam tuzu blender’dan geçirin. Küçük bir kaseye alın ve kişnişi ekleyip karıştırın. Kekleri sosu ve avokado ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!