ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KESTANELİ VE ÇİKOLATALI KEK

Kestaneli ve çikolatalı kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli ve çikolatalı kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı kestane şekeri
  • 5 yumurta sarısı
  • 5 yumurta akı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağı
  • 150 gr bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı dolusu un

Kreması için

  • Yarım su bardağı kestane şekeri
  • 200 ml krema
  • 50 gr beyaz çikolata

Üzeri için

  • 50 gr rendelenmiş bitter çikolata

Kestaneli ve çikolatalı kek Nasıl Yapılır

Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Ilındıktan sonra toz şeker ekleyip mikser ile karıştırın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un ilave edin. Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar mikser ile çırpın. Spatula yardımıyla yumurta aklarını ekleyip yavaşça karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına aktarıp yayın. Üzerine kestane şekerlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Krema için kestane şekerini el blenderi veya mutfak robotu ile püre haline getirin. Üzerine kremayı ekleyip makinede tekrar çekin. Üzerine 50 gr eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip mikser ile krema haline getirin. Krema sıkma aparatına kremayı doldurun. Kekin üzerine mini yıldızlar yapın. Üzerine rendelenmiş bitter çikolata serpin. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.