ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KESTANE DOLGULU KREM KEK

Kestane Dolgulu Krem Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kestane Dolgulu Krem Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 50 ml su
  • 50 ml glikoz
  • 50 gr toz şeker
  • 5 gr toz jöle
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 20 gr granül kahve
  • 625 gr beyaz çikolata
  • 500 ml krema
  • 80 gr kestane şekeri

Kestane Dolgulu Krem Kek Nasıl Yapılır?

Su, glikoz ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Jöleyi 1 çay bardağı soğuk suda bekletin. Yarısını şekerli karışıma ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırarak şekerli karışıma ekleyip eritin. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Krema, granül kahve, kalan jöle ve ufalanmış kestane şekerlerini çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın. Karışımı dilediğiniz şekilli bir kalıba doldurun. Derin dondurucuda 1 gün bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!