Kayısılı Baton Kek

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Kayısılı Baton Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Baton Kek için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5~3 su bardağı un
  • 8 kayısı
Kayısılı Baton Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip 3 dakika daha çırpın.

Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini küp şeklinde doğrayın ve una buladıktan sonra kek hamuruna ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın.

Baton kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba aktarın. Kalan kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve hamurun üzerine dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo