Kayısılı Baton Kek

Kayısılı Baton Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kayısılı Baton Kek için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5~3 su bardağı un
  • 8 kayısı
Kayısılı Baton Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip 3 dakika daha çırpın.

Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini küp şeklinde doğrayın ve una buladıktan sonra kek hamuruna ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın.

Baton kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba aktarın. Kalan kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve hamurun üzerine dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo