ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAYISILI BATON KEK

Kayısılı Baton Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı Baton Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5~3 su bardağı un
  • 8 kayısı

Kayısılı Baton Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip 3 dakika daha çırpın.

Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini küp şeklinde doğrayın ve una buladıktan sonra kek hamuruna ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın.

Baton kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba aktarın. Kalan kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve hamurun üzerine dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!