Karamel Soslu Cevizli Kek

Karamel Soslu Cevizli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Karamel Soslu Cevizli Kek için

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Rendelenmiş çikolata
  • 4 karanfil
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı fındık

Karamel için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 200 ml krema
Karamel Soslu Cevizli Kek

Nasıl Yapılır

Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Ayçiçek yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, dövülmüş karanfil, vanilya, rende çikolata, fındık ve cevizi de ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Karameli hazırlamak için bir tavada toz şekeri kısık ateşte eritin. Kahverengi bir renk aldığında tereyağını ilave edip tamamen eriyene kadar hızlıca karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocaktan alıp iyice karıştırın. Ilık kekin üzerine karamel sosu döküp servis yapın.

Karamel yaparken beyaz şeker yerine kahverengi şeker kullanırsanız karameliniz farklı bir tat kazanacaktır.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo