ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KARAMEL SOSLU CEVİZLİ KEK

Karamel soslu cevizli kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamel soslu cevizli kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Rendelenmiş çikolata
  • 4 karanfil
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı fındık

Karamel için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 200 ml krema

Karamel soslu cevizli kek Nasıl Yapılır

Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Ayçiçek yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, dövülmüş karanfil, vanilya, rende çikolata, fındık ve cevizi de ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Karameli hazırlamak için bir tavada toz şekeri kısık ateşte eritin. Kahverengi bir renk aldığında tereyağını ilave edip tamamen eriyene kadar hızlıca karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocaktan alıp iyice karıştırın. Ilık kekin üzerine karamel sosu döküp servis yapın.

Karamel yaparken beyaz şeker yerine kahverengi şeker kullanırsanız karameliniz farklı bir tat kazanacaktır.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.