ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KALPLİ VE AHUDUDULU CHEESECAKE

KALPLİ VE AHUDUDULU CHEESECAKE

Kalpli ve ahududulu cheesecake
10 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalpli ve ahududulu cheesecake tarifi için malzemeler
  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 900 g oda sıcaklığında krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Sıcak su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı ahududu
  • Bir tutam tuz
  • 4 yumurta
Kalpli ve ahududulu cheesecake Nasıl Yapılır

  • 23 cm’lik kek kalıbını yağlayarak kenara koyun. Ardından fırını 175 dereceye ayarlayın.
  • Mutfak robotundan geçirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ve 2 çorba kaşığı şeker ile bir kapta karıştırın. Bu karışımı kek kalıbınızın tabanına sıkıca bastırarak yerleştirin. Zemine oturması işin yaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün.
  • Ahududuları robot yardımı ile pürüzsüz olana kadar ezin. Üzerine şekeri ilave edin. Sonrasında ince bir elekten geçirerek, tamamen pürüzsüz olmasını sağlayın. Süzgeçte kalan katı kısımlarını kullanmayın.
  • Krem peyniri mikser ile yaklaşık 3 dakika kabarcık olana kadar orta hızda karıştırın. İçine şekeri, tuz ve vanilya özütünü ekleyin. Son olarak yumurtayı da ekleyerek c¸ok karıştırmadan homojen bir hal almasını sağlayın. Daha önceden pişen bisküvi taban üzerine yavaşça döküp düzleştirin.
  • Sıkma torbasına ya da şırıngaya aldığınız ahududu sosunu noktalar halinde, kekin dışından içine doğru ilerleyerek sıkın. Ardından kürdan yardımı ile noktaları kalp şeklinde dağıtın. Kek kalıbınızı daha derin bir fırın tepsisi içine oturtun. Fırın tepsinizin içine yaklaşık 1 su bardağı kaynar su dökün.
  • Pis¸en keki soğuttuktan sonra yaklaşık 6 saat buzdolabında bekleterek servis edin. 6 saat dinlendirilmesi, cheesecake’in daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!