ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ VE FRAMBUAZLI KEKLER

Hindistan Cevizli Ve Frambuazlı Kekler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Ve Frambuazlı Kekler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 280 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 260 gr toz şeker
  • 5 yumurta
  • 200 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 90 gr Hindistan cevizi
  • 120 ml süt
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2.5 su bardağı dondurulmuş frambuaz

Frambuaz glazür için

  • 200 gr dondurulmuş frambuaz
  • 200 gr frambuaz reçeli
  • 120 ml su

Üzeri için

  • Frambuaz

Hindistan Cevizli Ve Frambuazlı Kekler Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Un, kabartma tozu ve karbonatı harmanlayıp eleyerek ekleyin. Hindistan cevizi, rendelenmiş limon kabuğu ve sütü ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıpların yarısına kadar doldurun. Üzerine beşer frambuaz yerleştirip hamurları üzerine ekleyin. Dörder tane frambuaz daha ekleyerek fırında 30 dakika pişirin. Fırından alarak soğumaya bırakın. Glazür için frambuaz, reçel ve suyu sos tenceresine alarak 15 dakika pişirin. Süzgeçten geçirerek buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan kekleri kalıptan çıkarın. Glazürü kaşıkla üzerine gezdirin. Frambuaz yerleştirip pudra şekeri serpiştirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!