ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ERİKLİ TART KEK

Erikli tart kek

Erikli tart kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli tart kek tarifi için malzemeler

Kek harcı için

  • 2 adet yumurta 
  • 4 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 
  • Bir çimdik tuz 
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 1/2 paket kabartma tozu 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 silme çay kaşığı tarçın 
  • 1-1.5 su bardağı un
  • 7-8 adet kırmızı erik 
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Erikli tart kek Nasıl Yapılır

@lezzet_kusagi
11.4 bin takipçi
Ayfer Totuk İnçamur

  • Yumurtayı bir çimdik tuz ile 1-2 dakika orta dereceli mikserle çırpın, daha sonra toz şeker ilave edip köpürene kadar iyice tekrar çırpın. Katı şekilde tereyağı ilave edip krema kıvamına gelene kadar mikserin orta derecesinde çırpmaya devam edin. 
  • Daha sonra vanilya ve tarçın ilave edip yoğurt ekledikten sonra bir müddet daha çırpın. Ardından karbonat ve elenmiş unu ekleyin (Normal kek hamuruna göre daha koyu bir kıvamda olacak). 
  • Yağlanmış tart kalıbının dibine esmer şeker serpin. Yarım ay şeklinde kesilmiş erikleri sıralayın, üzerine kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkıp ılıyan keki ters çevrin ve isteğe göre üzerine pudra şekeri serpin.

Kırmızı erikli tart tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.