ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ EBRULİ KEK

Ebruli kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ebruli kek tarifi için malzemeler

  • 3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Ebruli kek Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi kek tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Yumurtalarla toz şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Eritilmiş tereyağını ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Sütle unu yumurtalı karışıma ilave edin. Karışımın yarısını farklı bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın. Dikdörtgen fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım su bardağı kadar kakaolu, daha sonra sade kek karışımından aktarın. Her seferinde ortadan döktükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşacak. Hamurun tamamını döktükten sonra tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek her yerine yayılmasını sağlayın. Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında içi pişip üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:05:08

ben denedim harika oldu ebruli keki

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.