Beyaz Çikolata Soslu Ve Muzlu Kek

Beyaz Çikolata Soslu Ve Muzlu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Beyaz Çikolata Soslu Ve Muzlu Kek için

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 220 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 250 gr kek unu
  • 80 ml süt

Krema için

  • 140 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 85 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Üzeri için

  • 1 muz

Beyaz çikolatalı sos için

  • 250 ml krema
  • 125 gr beyaz çikolata
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
Beyaz Çikolata Soslu Ve Muzlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Beyaz çikolatalı sos için, krema ve beyaz çikolatayı küçük bir tencerenin içine alın. Kısık ateş üzerinde çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın.
  2. Tencereyi ocaktan alıp vanilya esansını ekleyip karıştırın. Sosu ılınana kadar arada karıştırın.
  3. Kek katları arasına süreceğiniz krema için, krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
  4. Pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp soğutun.
  5. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve vanilyayı büyük bir kaseye alıp mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpma işlemine devam edin.
  6. Elenmiş un ve sütü iki kerede karışıma ekleyip mikserle çırpın. Harcı içi yağlanmış 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbına doldurun.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğutun. Keki enine dört parçaya kesin. Kek katlarının arasına kremayı paylaştırıp sürün.
  8. En üst kata uzun, ince dilimlenmiş muz dilimlerini dizin. Beyaz çikolata sosunu muz dilimlerinin üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo