ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU VE MUZLU KEK

Beyaz Çikolata Soslu Ve Muzlu Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz Çikolata Soslu Ve Muzlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 220 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 250 gr kek unu
  • 80 ml süt

Krema için

  • 140 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 85 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Üzeri için

  • 1 muz

Beyaz çikolatalı sos için

  • 250 ml krema
  • 125 gr beyaz çikolata
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Beyaz Çikolata Soslu Ve Muzlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Beyaz çikolatalı sos için, krema ve beyaz çikolatayı küçük bir tencerenin içine alın. Kısık ateş üzerinde çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın.
  • Tencereyi ocaktan alıp vanilya esansını ekleyip karıştırın. Sosu ılınana kadar arada karıştırın.
  • Kek katları arasına süreceğiniz krema için, krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
  • Pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp soğutun.
  • Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve vanilyayı büyük bir kaseye alıp mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpma işlemine devam edin.
  • Elenmiş un ve sütü iki kerede karışıma ekleyip mikserle çırpın. Harcı içi yağlanmış 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbına doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğutun. Keki enine dört parçaya kesin. Kek katlarının arasına kremayı paylaştırıp sürün.
  • En üst kata uzun, ince dilimlenmiş muz dilimlerini dizin. Beyaz çikolata sosunu muz dilimlerinin üzerine gezdirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!