ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ BALLI ZENCEFİLLİ KIŞ KEKİ

Ballı zencefilli kış keki

Ballı zencefilli kış keki

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı zencefilli kış keki tarifi için malzemeler

  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • ¼ su bardağı toz zencefil
  • 2 tatlı kaşığı limon kabuğu
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı bal
  • ¼ su bardağı krema
  • 1+1/4 su bardağı un
  • Bir tutam kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 6-8 Anjelik eriği

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Ballı zencefilli kış keki Nasıl Yapılır

  • Toz şeker ve zencefili küçük bir sos tenceresine alın. Şeker hafif eriyene kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek kenara alın.
  • Ayrı bir kapta tereyağını bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları kırın. Bal ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip 3 dakika daha çırpın. Son olarak soğuyan zencefilli şekerli karışımı ilave edin.
  • Karışımı yağlı kağıt serili yuvarlak bir fırın kabına alın. Erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Kekin üzerine iç kısmı dışa gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.