ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI VE LİMONLU KEK

Antep Fıstıklı Ve Limonlu Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Ve Limonlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr un
  • 150 gr mısır unu
  • 200 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 150 ml sıkma zeytinyağı
  • 250 gr yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 75 gr file antep fıstığı

Şerbeti için

  • 100 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 100 ml su
  • 1 dilim limon

Antep Fıstıklı Ve Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Geniş bir yoğurma kabında un, mısır unu, kabartma tozu ve toz şekeri karıştırın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, yoğurt, gül suyu, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurtaları mikserle çırpın. Kuru malzemelere ekleyip tahta kaşıkla pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. 50 gr antep fıstığını ekleyin. Karışımı iyice yağlanmış kek kalıbına aktarın. 150 dereceye ayarlanmış fırında 1.5 saat pişirin. Şerbet için gerekli tüm malzemeleri sos tenceresinde kaynatıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti döküp kek şerbeti iyice eminceye kadar bekleyin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!