Zencefilli sepette dondurma

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Zencefilli sepette dondurma tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 250 gr vanilyalı dondurma
Krokan için
- 50 gr soyulmuş badem
- 170 gr toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
Sepetler için
- 25 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 30 gr toz şeker
- 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 15 gr un
Zencefilli sepette dondurma Nasıl Yapılır
Lezzet sofralarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Toz zencefil, portakal kabukları ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın. Yağlı kağıdı hafif yağlayın ve karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp, yağlı kağıtlara dökün. 5’er cm’lik daire şeklinde yayın. Üzeri iyice kızarana kadar 12-14 dakika pişirin. Fırından alınca sertleşmeleri için 1 dakika bekletin. Spatula yardımıyla kaldırıp sufle kabı ya da kahve fincanının etrafını kaplayın. Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın. Su, toz şeker ve bademleri yüksek ateşte şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Mutfak robotundan geçirip parçalayın. Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!