ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR ZENCEFİLLİ SEPETTE DONDURMA

Zencefilli Sepette Dondurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Sepette Dondurma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr vanilyalı dondurma

Krokan için

  • 50 gr soyulmuş badem
  • 170 gr toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Sepetler için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 30 gr toz şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 15 gr un

Zencefilli Sepette Dondurma Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Toz zencefil, portakal kabukları ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın. Yağlı kağıdı hafif yağlayın ve karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp, yağlı kağıtlara dökün. 5’er cm’lik daire şeklinde yayın. Üzeri iyice kızarana kadar 12-14 dakika pişirin. Fırından alınca sertleşmeleri için 1 dakika bekletin. Spatula yardımıyla kaldırıp sufle kabı ya da kahve fincanının etrafını kaplayın. Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın. Su, toz şeker ve bademleri yüksek ateşte şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Mutfak robotundan geçirip parçalayın. Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!