ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR ZENCEFİLLİ SEPETTE DONDURMA

> ZENCEFİLLİ SEPETTE DONDURMA
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli sepette dondurma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr vanilyalı dondurma

Krokan için

  • 50 gr soyulmuş badem
  • 170 gr toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Sepetler için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 30 gr toz şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 15 gr un
Zencefilli sepette dondurma Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Toz zencefil, portakal kabukları ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın. Yağlı kağıdı hafif yağlayın ve karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp, yağlı kağıtlara dökün. 5’er cm’lik daire şeklinde yayın. Üzeri iyice kızarana kadar 12-14 dakika pişirin. Fırından alınca sertleşmeleri için 1 dakika bekletin. Spatula yardımıyla kaldırıp sufle kabı ya da kahve fincanının etrafını kaplayın. Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın. Su, toz şeker ve bademleri yüksek ateşte şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Mutfak robotundan geçirip parçalayın. Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.