ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR ERİKLİ, YABANMERSİNLİ DONDURMA

> ERİKLİ, YABANMERSİNLİ DONDURMA
Erikli, yabanmersinli dondurma
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli, yabanmersinli dondurma tarifi için malzemeler
  • 20 adet anjelik eriği (Çekirdekleri temizlenip buzlukta dondurulmuş)
  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (Tercihen ekşi olmayandan)
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
  • Çikolata rendesi
  • Rulo gofret
Erikli, yabanmersinli dondurma Nasıl Yapılır

  •  Buzlukta dondurduğunuz anjelik erikleri ve yaban mersinlerini mutfak robotuna alın. Toz şekeri ekleyin. Püre haline gelene dek ezin. Bir tutam tuz ile limon suyunu ekleyin. Bir kez daha çevirin. En son kremayı ve süzme yoğurdu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra mutfak robotundan alıp buzluğa dayanıklı kaba aktarın. Buzlukta 2 saat beklettikten sonra kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın (Bu işlemi 3 kez daha tekrar edin, yani toplamda 4 kez havalandırarak dondurma işlemini tamamlayın).
  • Dondurmayı kuplara paylaştırın. Toz Antep fıstığı, çikolata rendesi ve gofret ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.