ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR EKMEKLİ DONDURMA

Ekmekli dondurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmekli dondurma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 elma 
  • 30 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 100 gr labne peyniri
  • 2 yumurtanın akı
  • 2/3 su bardağı krema
  • Bir çorba kaşığı limon suyu
  • Taze nane yaprakları

Tarçınlı ekmek için

  • 6 kalın tost ekmeği
  • 1 yumurta
  • 1 damla vanilya esansı yada 1 çay kaşığı vanilya 
  • 150 ml krema
  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 çorba kaşığı tarçın
  • 30 gr tuzsuz tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

Ekmekli dondurma Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi dondurma tarifleri de çok ilgi görüyor...

Elmaların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Sos tenceresine alın.Tarçın ve tereyağı ile elmaları pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Labne peyniri, limon suyu ve elmalı karışımı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin.

Yumurta aklarını ekleyip 1-2 dakika çırpın.Karışımı plastik yada çelik bir kaba aktarın.Buzlukta en az 1 gece bekletin.

Tarçınlı ekmek için derin ve geniş bir kasede yumurta, vanilya esansı, krema ve şekeri çırpıp ekmeklere bulayın.Üzerine tarçın serpiştirin.

Tavada tereyağ ile sıvı yağını ısıtın. Ekmekleri kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.Soğumaya bırakın.

Ekmekleri servis tabağına alın.Üzerine isteğe göre tarçın serpiştirin. Dondurmayı ekleyip nane yaprakları ve orman meyveleriyle süsleyin.Soğuk servis yapın. Dondurmayı ekmek dilimleri yerine kek dilimleriyle de servis edebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.