ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR DONDURMALI MİLFÖY SANDVİÇ

Dondurmalı milföy sandviç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı milföy sandviç tarifi için malzemeler

  • 1 dikdörtgen milföy hamuru
  • 250 gr çilekli dondurma
  • 250 gr çikolatalı dondurma
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker

Dondurmalı milföy sandviç Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in dondurmalı tarifler listesinden iyi bir seçim.

Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile düzeltin. Fındık, antepfıstığı ve tozşekeri bir kapta karıştırıp hamurun üzerini kaplayacak şekilde yayın. Kısa kenarlarını karşılıklı içe doğru kıvırıp rulo yapın. 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlerin üzerine elinizle hafifçe bastırıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri  kızarıncaya kadar pişirin.

Soğuyan milföyleri ikişer ikişer üst üste yerleştirip aralarına çilekli ve çikolatalı dondurmaları değişimli olarak ilave edin. Üzerlerine önce tarçın sonra pudraşekeri serpiştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.