ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR DONDURMALI BALLI GÜLLAÇ

Dondurmalı Ballı Güllaç

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı Ballı Güllaç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süzme çiçek balı
  • 6 güllaç yaprağı
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için

  • Süzme çiçek balı
  • Toz Antep fıstığı
  • Vanilyalı dondurma
  • Taze meyve

Dondurmalı Ballı Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Bal çeşitleri ile hazırlayacağınız tariflerle de sağlıklı iftar lezzetleri sunabilirsiniz. Sütü ısıtıp balı ekleyip karıştırın.
  • Bir güllaç yaprağını dikdörtgen tepsiye yerleştirin. Üzerine kepçe ile ballı süt gezdirin. İki yaprağı da aynı şekilde yerleştirerek süt ile ıslatın.
  • İri dövülmüş cevizi üzerine serpiştirip kalan güllaç yapraklarını da teker teker yerleştirip süt ile ıslatın.
  • En üste kalan sütü döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Güllacı dilimleyip servis tabağına alın.
  • Üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirip bal gezdirin. Toz fıstık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Ana malzemeleri güllaç yaprağı, süt ve ceviz olan ev yapımı cevizli güllaç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!