DONDURMALI BALLI GÜLLAÇ

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı ballı güllaç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süzme çiçek balı
  • 6 güllaç yaprağı
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için

  • Süzme çiçek balı
  • Toz Antep fıstığı
  • Vanilyalı dondurma
  • Taze meyve
Dondurmalı ballı güllaç hazırlanışı

Bal çeşitleri ile hazırlayacağınız tariflerle de sağlıklı iftar lezzetleri sunabilirsiniz. Sütü ısıtıp balı ekleyip karıştırın. Bir güllaç yaprağını dikdörtgen tepsiye yerleştirin. Üzerine kepçe ile ballı süt gezdirin. İki yaprağı da aynı şekilde yerleştirerek süt ile ıslatın. İri dövülmüş cevizi üzerine serpiştirip kalan güllaç yapraklarını da teker teker yerleştirip süt ile ıslatın. En üste kalan sütü döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Güllacı dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirip bal gezdirin. Toz fıstık serpiştirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!