Dondurma

Dondurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dondurma için

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 200 g süt kreması
Dondurma

Nasıl Yapılır

2 bardak süte vanilyayı ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin. Karışımı tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Bir tencerede 4 yumurta sarısı ve tozşekeri çırpıcı ile hızlıca çırpın. Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek karıştırmaya devam edin. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup (benmari usulü) kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırın. 200 g süt kremasını ayrı bir kasede çırpıcı ile hafifçe çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin. Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Karışım toparlamaya başladığı zaman buzluktan çıkarıp çırpıcı ile birkaç dakika daha çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örterek buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çıkarıp karıştırın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini tekrarlayın. Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin. Kalpli şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo