ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR CEVİZLİ DONDURMA

Cevizli dondurma

Cevizli dondurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli dondurma tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (Tuzsuz)

Servis önerisi

  • Mini boy kağıt helva

Cevizli dondurma Nasıl Yapılır

  • Küçük bir tavayı ısıtın. Tava ısınınca tereyağı ve iri çekilmiş ceviz içini ilave edin. Sürekli karıştırarak kıtır kıtır olana kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Sütü ayrı bir tencerede kaynatın. Kaynayan sütten yaklaşık 1 su bardağı kadarı eksilinceye kadar sütü kaynatmaya devam edin.
  • Şekeri ve salebi ayrı bir yerde karıştırın. Şekerli salebi kaynamakta olan süte ilave edin. Ateşi iyice kısın, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin ve dondurma karışımını ocaktan alın. Başka bir tencereye boşaltarak iki tencere arasında soğutma işlemini hızlandırın.
  • Dondurma karışımı oda ısısında iyice soğuyunca ceviz içlerini ilave edin. Buzlukta 1 gün boyunca bekletin. Dondurmayı mini kağıt helva arasında ya da bisküvi arasına koyarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.