Şilofta Tatlısı

06 Ağustos 2024 tarihinde güncellendi.
Şilofta Tatlısı

Besleyici, sağlıklı ve pratik yapımıyla şilofta tatlısına bayılacaksınız. Ev yapımı hamur ve tarçınla birleşen hafif bir tatlı. Özellikle kış aylarında yapımı ve yemesi çok keyifli. Şilofta için hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 


Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Şilofta Tatlısı için

Malzemeler

Erişte  için;

  • 2 su bardağı un 
  • 1 çimdik tuz
  • Su 

Suyu için;

  • 2 litre su 
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şilofta Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Erişte yapımı ile başlayın. Un ve tuzu harmanlayın. Sert bir hamur olacak şekilde su ekleyerek yoğurmaya başlayın. 
  2. Hamuru unlu tezgahta açın ve erişte şeklinde kesin. 
  3. Bir yerde su kaynatın ve kaynayan suya hamurları ekleyerek pişirin. 
  4. Şeker, tereyağı, tarçın ve karanfil ilave edilerek karıştırın. 
  5. Erişteler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. 
  6. Afiyet olsun. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo