Şilofta Tatlısı

Besleyici, sağlıklı ve pratik yapımıyla şilofta tatlısına bayılacaksınız. Ev yapımı hamur ve tarçınla birleşen hafif bir tatlı. Özellikle kış aylarında yapımı ve yemesi çok keyifli. Şilofta için hazırsanız tarifin detayları aşağıda.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Şilofta Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Erişte için;
- 2 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- Su
Suyu için;
- 2 litre su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şilofta Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Erişte yapımı ile başlayın. Un ve tuzu harmanlayın. Sert bir hamur olacak şekilde su ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Hamuru unlu tezgahta açın ve erişte şeklinde kesin.
- Bir yerde su kaynatın ve kaynayan suya hamurları ekleyerek pişirin.
- Şeker, tereyağı, tarçın ve karanfil ilave edilerek karıştırın.
- Erişteler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR