ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ ŞİLOFTA TATLISI

Şilofta Tatlısı

Şilofta Tatlısı

Besleyici, sağlıklı ve pratik yapımıyla şilofta tatlısına bayılacaksınız. Ev yapımı hamur ve tarçınla birleşen hafif bir tatlı. Özellikle kış aylarında yapımı ve yemesi çok keyifli. Şilofta için hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 


Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şilofta Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Erişte  için;

  • 2 su bardağı un 
  • 1 çimdik tuz
  • Su 

Suyu için;

  • 2 litre su 
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şilofta Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Erişte yapımı ile başlayın. Un ve tuzu harmanlayın. Sert bir hamur olacak şekilde su ekleyerek yoğurmaya başlayın. 
  • Hamuru unlu tezgahta açın ve erişte şeklinde kesin. 
  • Bir yerde su kaynatın ve kaynayan suya hamurları ekleyerek pişirin. 
  • Şeker, tereyağı, tarçın ve karanfil ilave edilerek karıştırın. 
  • Erişteler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. 
  • Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!