Samsades

Samsades
21 Haziran 2023

Samsades, sakin şehir Seferihisar'a özgü muska biçiminde şerbetli bir tatlı. Bu yazımızda Samsades tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarına bakıyoruz.

İtalyanca Citta (şehir) ve İngilizce slow (yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow 'yavaş şehir' anlamına geliyor. İzmir'in Seferihar ilçesi ise 2009 yılında Türkiye'nin ilk sakin şehri unvanını almıştı. Sakin şehir Seferihisar'ın ise kendisine özgü bir tatlısı var: Samsades... Bu makalede Samsades tarifi nasıl yapılır sorusunun yanıtlarına bakıyoruz. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları ve yapılışı aşağıda...

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Samsades için

Malzemeler

  • 300 gr un
  • 300 ml su
  • 2 g tuz

Harcı için;

  • 90 gr tuzsuz lor peyniri
  • 5 gr toz tarçın
  • 40 gr toz şeker

Şerbeti için;

  • 400 ml su
  • 300 gr şeker
  • 3 gr toz tarçın
  • 1-2 damla limon suyu
Samsades

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için unu ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ardından yavaş yavaş suyu ekleyerek yapışkan bir hamur elde edin.
  2. Harcı için malzemeleri karıştırın.
  3. Hamur dinlendikten sonra açın. Şeritler halinde kesin. Uzun dikdörtgenler halinde kesin.
  4. Ucuna harcı koyun. Üçgen şekilde katlayın.
  5. Kızgın sıvıyağda kızartın.
  6. Şerbet için şeker, su ve tarçını kaynatın. Soğuduktan sonra limon suyu ekleyin. 
  7. Soğuduktan sonra sıcak tatlıları soğuk şerbet ile birleştirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası
  • Hamuru açmadan önce mutlaka dinlendirin. 
  • Derin ve kızgın yağda kızartın. 
  • Servis ederken kaymak ya da dondurma ekleyebilirsiniz. 
  • Şerbet soğuk, samsadesler sıcakken birleştirin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo