ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ MİNDOS TATLISI

Mindos tatlısı

Mindos tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mindos tatlısı tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 Türk kahvesi fincanı tereyağı (Eritilip ılıtılmış)
  • 1 su bardağı dolusu lor peyniri (Tuzsuz)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı ince dövülmüş fındık içi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Kaymak, reçel

Mindos tatlısı Nasıl Yapılır

  • Yumurtaları derin bir yoğurma kabına kırıp, tereyağını ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Bu arada fırın tepsisine fırın kağıdı yayın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Ortalarına hafifçe bastırıp, çukurlaştırın. Tatlıları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye koyup ara sıra karıştırarak orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Soğuyan tatlıları sıcak şurubun içine atıp yaklaşık 4-5 saat bekletin. Servis tabağına alıp çukur yerlerine kaymak, dondurma veya reçel koyup servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.